Muzsikás gyermektáncház

A Kossuth- és Prima Primissima-díjas Muzsikás együttes tradicionális táncháza magyar néptáncok, népdalok, mondókák tanításával várja a kisgyerekes családokat.
Időpont: keddenként 17:00

A belépőjegy ára: 500 Ft/fő (2 éves kor alatt ingyenes, nagycsaládosoknak kedvezmény)

A táncház 17:00 órakor kézműves foglalkozással kezdődik. Kovács Annamária segítségével a gyerekek népi játékokat, kézműves technikákkal készült ajándékokat, kisebb tárgyakat készíthetnek el. A foglalkozás nagyon népszerű mind a gyerekek, mind a felnőttek körében, hiszen így válik teljessé a népművészet megismertetése és megszerettetése; a táncoláson és éneklésen kívül az alkotás örömének megízlelése. A kézműves foglalkozás a táncház végéig tart, így aki kicsit pihenni szeretne, vagy már elfáradt, folytathatja a munkát az előtérben.

A táncházban először gyermekdalokat tanítanak a zenészek és Kovács Zsuzsánna táncházvezető, ehhez általában valamilyen körjátékot játszanak. Ezt követően kerül sor a tánctanításra, ahol a gyerekek életkori sajátosságaiból adódóan egyszerűbb tánc alaplépésekkel ismerkednek meg. Az első részt követő pihenőidőben mondókákat, rövid verseket tanítanak a gyerekeknek, majd újra tánc következik. Utána a gyerekek szüleikkel együtt leülnek, Bödőcs Zoltán táncol, majd a Muzsikás Együttes prímása, Sipos Mihály beszél az elhangzott dal(ok)ról.

Táncházvezető: Littner Anita

Kézművesfoglalkozás-vezető: Kovács Annamária kézműves

Iskolás és óvodás csoportokat is szeretettel várunk, előzetes telefonos jelentkezés alapján.

Belépés a hatályos jogszabályoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal lehetséges (18 év felettiek).

Információ: Szűcs Ferenc szakmai igazgató

A Muzsikás gyermektáncház támogatója:

Csoóri Sándor Alap
       

 

Kiegészítő információk