Muzsikás gyerektáncház - szeptember 10-én folytatjuk!

A Kossuth- és Prima Primissima díjas Muzsikás együttes tradicionális táncháza magyar néptáncok, népdalok, mondókák tanításával várja a kisgyerekes családokat. 
Időpont: hetente, keddenként 17:00-tól

2024. június 1-től nyári szünet. A belépőjegy ára: 500 Ft/fő (2 éves kor alatt ingyenes, nagycsaládosoknak kedvezmény)

Őszi első alkalom: 2024. szeptember 10. 17.00 óra!

A táncház 17:00 órakor kézműves foglalkozással kezdődik. Kovács Annamária kézműves, népijátszóház-vezető segítségével a gyerekek népi játékokat, kézműves technikákkal készült ajándékokat, kisebb tárgyakat készíthetnek el. A foglalkozás nagyon népszerű mind a gyerekek, mind a felnőttek körében, hiszen így válik teljessé a népművészet megismertetése és megszerettetése; a táncoláson és éneklésen kívül az alkotás örömének megízlelése. A kézműves foglalkozás a táncház végéig tart, így aki kicsit pihenni szeretne, vagy már elfáradt, folytathatja a munkát az előtérben.

A táncházban először gyermekdalokat tanítanak a zenészek és Littner Anita táncházvezető, ehhez általában valamilyen körjátékot játszanak. Ezt követően kerül sor a tánctanításra, ahol a gyerekek életkori sajátosságaiból adódóan egyszerűbb tánc alaplépésekkel ismerkednek meg. Az első részt követő pihenőidőben mondókákat, rövid verseket tanítanak a gyerekeknek, majd újra tánc következik. Utána a gyerekek szüleikkel együtt leülnek, Bödőcs Zoltán táncol, továbbá a Muzsikás Együttes prímása, Sipos Mihály beszél az elhangzott dal(ok)ról.

Táncházvezetők: Littner Anita és Kovács Zsuzsánna néptáncpedagógusok

Kézművesfoglalkozás-vezető: Kovács Annamária kézműves, népijátszóház-vezető

Időpont: keddenként 17:00-19:00
Helyszín: TEMI Fővárosi Művelődési Háza, 1119 Budapest, Fehérvári út 47.

Információ: Szűcs Ferenc szakmai igazgató

A Muzsikás gyerektáncház támogatója az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Csoóri Sándor Program.