Muzsikás Együttes Gyermektáncháza

A Muzsikás Együttes Gyermektáncháza átmenetileg szünetel!

A Muzsikás Együttes tradicionális táncháza magyar néptáncok, népdalok, mondókák tanításával várja a kisgyerekes családokat.
Időpont: keddenként 17:00
A belépőjegy ára: 350 Ft/fő

Iskolás és óvodás csoportokat is szeretettel várunk, előzetes telefonos jelentkezés alapján.
6 éves kor fölött a maszkviselés kötelező!

A táncház 17:00 órakor kézműves foglalkozással kezdődik. Kovács Panni segítségével a gyerekek népi játékokat, kézműves technikákkal készült ajándékokat, kisebb tárgyakat készíthetnek el. A játszóház nagyon népszerű mind a gyerekek, mind a felnőttek körében, hiszen így válik teljessé a népművészet megismertetése és megszerettetése; a táncoláson és éneklésen kívül az alkotás örömének megízlelése. A kézműves foglalkozás a táncház végéig tart, így aki kicsit pihenni szeretne, vagy már elfáradt, folytathatja a munkát a játszóházban.

A táncházban először gyermekdalokat tanítanak a zenészek és a táncházvezető, ehhez általában valamilyen körjátékot játszanak. Ezt követően kerül sor a tánctanításra, ahol a gyerekek életkori sajátosságaiból adódóan egyszerűbb tánc alaplépésekkel ismerkednek meg. Az első részt követő pihenőidőben mondókákat, rövid verseket tanítanak a gyerekeknek, majd újra tánc következik. A tánc végén a gyerekek szüleikkel együtt leülnek, és a Muzsikás Együttes prímása, Sipos Mihály tanít nekik népdalokat. A táncházat közös éneklés zárja.

Táncházvezetők: Littner Anita 

Kézművesfoglalkozás-vezető: Kovács Annamária
 

Információ: Szűcs Ferenc szakmai igazgató

A Muzsikás Gyermektáncház támogatói:

Csoóri Sándor Alap
XI. kerület Újbuda Önkormányzata

       

 

Kiegészítő információk