Muzsikás Gyermektáncház

Időpont: 2019. január 8-tól minden héten kedden 17.00
A Muzsikás Együttes tradicionális táncháza magyar néptáncok, népdalok, mondókák tanításával várja a kisgyerekes családokat.
A belépőjegy ára: 350 Ft

 

 

 

 


Iskolás és óvodás csoportokat is szeretettel várunk, előzetes telefonos jelentkezés alapján.

A táncház 17 órakor kezdődik a kézműves foglalkozással. A játszóház vezető segítségével a gyerekek népi játékokat, kézműves technikákkal készült ajándékokat, kisebb tárgyakat készíthetnek el. A játszóház nagyon népszerű mind a gyerekek, mind a felnőttek körében, hiszen így válik teljessé a népművészet megismertetése és megszerettetése; a táncoláson és éneklésen kívül az alkotás örömének megízlelése. A kézműves foglalkozás a táncház végéig tart, így aki kicsit pihenni szeretne, vagy már elfáradt, folytathatja a munkát a játszóházban.

A táncházban először gyermekdalokat tanítanak a zenészek és a táncházvezetők, ehhez általában valamilyen körjátékot játszanak. Ezt követően kerül sor a tánctanításra, ahol a gyerekek életkori sajátosságaiból adódóan egyszerűbb tánc alaplépésekkel ismerkednek meg. Az első részt követő pihenőidőben mondókákat, rövid verseket tanítanak a gyerekeknek, majd újra tánc következik. A tánc végén a gyerekek szüleikkel együtt leülnek, és a Muzsikás Együttes prímása, Sipos Mihály tanít nekik népdalokat. A táncházat közös éneklés zárja.

Táncházvezetők: Littner Anita és Bejczi Bálint
Játszóházvezető: Gerencsér Valéria

Információ: Zánki-Tóth Enikő szakmai vezető

A Muzsikás Gyermektáncház támogatói:
Csoóri Sándor Alap
XI. kerület Újbuda Önkormányzata

Kiegészítő információk