A 2022/23-as sárközi népiékszer-készítő továbbképzési programról

Gyöngyviselet Sárköz népművészetében – népiékszer-készítő tanfolyam kezdőknek című akkreditált továbbképzési program 2023. február 27-én záró értékeléssel és kiállítással zárult az FMH-ban.

A továbbképzési programot szervező és lebonyolító TEMI Fővárosi Művelődési Háza szakmai igazgatója, Szűcs Ferenc a vizsganap koordinátoraként vett részt a záró értékelésen. A sárközi népiékszer-készítő tanfolyam oktatója és alapítója, Nagy Gyöngyi Király Zsiga-díjas gyöngyfűző népi iparművész ismertette a vizsgarendet: a tanfolyam résztvevői írásbeli tesztet töltöttek ki, majd a gyakorlati munkákat értékelte Nagy Gyöngyi.
A tanfolyam során készített sárközi ékszereket a vizsganapon Decsi-Kiss Mária, Népművészet Mestere-díjas gyöngyfűző népi iparművész, mint vizsgabizottsági elnök is értékelte. Az elméleti és gyakorlati vizsgarészek eredményeinek összesítése után a gyöngyfűzők a program elvégzését igazoló tanúsítvány vettek át, majd kötetlen vélemény- és tapasztalatcsere zajlott. 

A tanfolyam résztvevői névtelenül töltöttek ki elégedettségmérő kérdőívet a továbbképzési program tapasztalatairól. Az elégedettségi kérdőívek eredményeinek összesítését ITT olvashatja el.

Fotó: Sági Lilla
____________________________________________________________________________________________________________

A továbbképzési program címe: Gyöngyviselet Sárköz népművészetében –
Népiékszer-készítő tanfolyam kezdőknek
A továbbképzési program nyilvántartásba vételi száma: 7887/2019/KOZMUVFO
Területi Művelődési Intézmények Egyesülete / Nyilvántartási száma: 02-02-0000574
Oktató neve: Nagy Gyöngyi Király-Zsiga díjas gyöngyfűző népi iparművész
Időpont, helyszín: 2022. 09. 19. – 2023. 02. 27., 60 óra / TEMI Fővárosi Művelődési Háza

Kiegészítő információk