Csángó Szilveszteri Bál

Szilveszterkor MOLDVAI csángó és GYIMESI táncházzal búcsúztatjuk az Óévet! December 31-én, vasárnap 20.00 órakor fergeteges buli indul Budapesten, a XI. kerületi Fehérvári úti FMH-ban, ahol a moldvai csángó népzenét játszó SÜLTÜ Zenekar, valamint a gyimesi talpalávalót muzsikáló Pesti Csángók Baráti Társaság Zenekar fog Nektek zenélni! Házigazda és a táncok oktatója Tündik Tamás lesz. Az éjszaka alatt felváltva lesz majd moldvai csángó, és gyimesi táncház, megfűszerezve csángó évbúcsúztató-újévi hagyományok, népszokások felelevenítésével, mesével, urálással-hejgetéssel és sok kisebb meglepetéssel! Táncold át magad az újévbe! Egy este alatt több tucatnyi moldvai csángó és gyimesi táncot eljárhatsz, a könnyebbektől a kicsit nehezebbekig!

Tervezett program:

- 20:00-21:30 - MOLDVAI CSÁNGÓ táncok

- 21:30-23:00 - GYIMESI táncok

- 23:00-23:58 - MOLDVAI CSÁNGÓ táncok

→ Éjfél, újév köszöntő, meglepetések! 🙂

- 00:10-01:00 - MOLDVAI CSÁNGÓ táncok

- 01:00-02:30 - GYIMESI táncok

- 02:30-04:00 - MOLDVAI CSÁNGÓ táncok

Táncold át magad az újévbe! Egy este alatt több tucatnyi moldvai csángó és gyimesi táncot eljárhatsz, a könnyebbektől a kicsit nehezebbekig! Ha nem tudod mind a 68 táncot, akkor sincs baj, mert végig lesz tánctanítás - kezdőknek és haladóknak is!

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK:

- Időpont: 2023. dec. 31. (20:00-04:00)

- Helyszín: TEMI Fővárosi Művelődési Háza (FMH)

- Pontos cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 47.

- Megközelíthető: a Móricz Zs. körtértől 2 megálló, az Allee-tól 1 megálló villamossal (Csonka János tér)

- Jegyár: 3.300 Ft/fő; 2.200 Ft/fő (4-14 éves korig)

- Belépő kapható: A helyszínen a rendezvény kezdetén. Fizetés csak készpénzben lehetséges!

MOLDVAI TÁNCHÁZ
Az idős csángó mesterektől tanult eredeti moldvai dallamokat játszó Sültü Zenekar táncházában egymást váltják a könnyen táncolható kör-, sor- és párostáncok, mely lendületükkel hamar magával ragadnak mindenkit! Aki nem próbálta, itt az ideje bekapcsolódni!
A zenekar oldala: www.facebook.com/SultuZenekar/

GYIMESI TÁNCHÁZ
A Pesti Csángók Baráti Társaság Zenekar népes csapata a nagy gyimesi hegedűsök ("mozsikások") gazdag és egyéni dallamrepertoárját a hegyi pásztorok régiesebb, rusztikusabb furulyálásának hangzásával vegyítve húzza a talpalávalót. Tánc vagy akár pihenő közben egyúttal teli torokból nótázva is bárkinek lehet - sőt érdemes! - rácsatlakozni a zeneszóra, illetve vidám "csufságokat" csujogatva ("ujjogtatva") kikiabálni magából a hétköznapok minden felgyűlt feszültségét, ahogy a régi gyimesi világban sem volt mulatság a mulatság ezek nélkül...
A zenekar oldala: www.facebook.com/pesticsangok.zenekar/

 

Kiegészítő információk