Újra nyitva

Tájékoztató a nyitásról és feltételeiről


Tisztelt Vendégeink!

A 194/2021. (IV. 26) Kormányrendelet értelmében négymillió beoltott elérése után, vagyis május 1-től a kulturális és közművelődési színterek is megnyithatnak. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fenti kormányrendelet alapján egyelőre a TEMI FMH Művelődési Központ csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható a 18 éven felüli korosztálynak. 18 éven aluliak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek be.
A rendelet szerint belépéskor a szolgáltatónak kell ellenőrizni az igazolvány meglétét és érvényességét. 
A törvényeket és a jogszabályokat mindenkinek, egyénnek és közművelődési intézménynek egyaránt kötelessége betartani. Amennyiben a rendelet hatályait a szolgáltató megszegi, akár 1 évre is bezárható. Kérjük Önöket, ne vitassák munkatársainkon keresztül a rendeletet, mert ők csak a munkájukat végzik, és a hatályos jogszabályokat be kell tartatniuk.
Megértésüket, türelmüket és együttműködésüket köszönjük!

Házirendünk kiegészítése a fennálló rendeleti szabályozásokra való tekintettel

A TEMI FMH Művelődési Központ házirendjének kiegészítése „a Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról” alapján.
A TEMI FMH Művelődési Központ 2021-ben a fenti rendelet alapján a négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás után fogadja újra a látogatóit, vagyis 2021. május 10-től nyitva tart egy meghatározott, egyelőre ideiglenes – a programok és rendezvények időpontjaihoz igazodó – rend szerint.

A következő feltételeket kérjük betartani:

– A TEMI FMH Művelődési Központ a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak (18. életévüket be nem töltött személyek) számára látogatható.

– A fenti rendelet alkalmazásában koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány) bemutatásával igazolja.

– A koronavírus elleni védettség igazolása során az érintett a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására külön is felhívható, azzal a feltétellel, hogy az ellenőrző személy az adatokat semmilyen formában nem rögzítheti.

– A TEMI FMH Művelődési Központ területén nem kötelező a szájmaszk használata, azon itt dolgozók kivételével, akik nem minősülnek koronavírus ellen védett személynek.

– Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a TEMI FMH Művelődési Központ közösségi közlekedő tereiben a szájmaszk használata ajánlott, de nem kötelező!

Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, csoportvezető. A csoportvezetők is abban az esetben léphetnek be, ha rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Azon szakköreink, csoportjaink esetében, ahol annak tagjai kiskorúak a beléptetés a következőképpen történik:

1. A foglalkozásvezető a foglalkozás megkezdése előtt a Fehérvári út felőli főbejáratnál várja a csoportját és ő viszi be a gyerekeket az épületbe.
2. A foglalkozást követően ide is hozza vissza őket.
3. Azok a szülők, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, beléphetnek az épületbe várakozni és ott igénybe vehetik a szolgáltatásainkat.
4. Azok a felnőttek, akik ezzel nem rendelkeznek, azok sajnos nem léphetnek be az intézmény területére.

– A beléptetési ellenőrzés folyamatos biztosítása az információs kollégák feladata:

• A Látogatók védettségi igazolványának és személyazonosságának az ellenőrzése.
• Feladatuk azon esetleges látogatók felszólítása a távozásra, akik ezen okmányaikat nem tudják felmutatni.
• Látogatóink személyes adatait semmilyen módon nem rögzítjük!

Tisztelettel kérjük megértésüket, türelmüket és együttműködésüket a szabályok betartásában!

Munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy Önök ismét jól érezhessék magukat intézményünkben. Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk minden Látogatónknak!

Budapest, 2021. május 6.

A TEMI FMH Művelődési Központ vezetése

____________________________________

Tanfolyami csoportjaink, klubjaink, közösségeink újraindulásának pontos részleteiről a csoportvezetőkkel, tanfolyamvezetőkkel történt egyeztetés után tájékoztatjuk Önöket honlapunkon és Fb-oldalainkon.

Kiegészítő információk