Sárközi népiékszer-készítő továbbképzési programról

Gyöngyviselet Sárköz népművészetében – népiékszer-készítő tanfolyam kezdőknek című akkreditált továbbképzési program 2019. december 11-én záró értékeléssel és kiállítással zárult az FMH-ban. A továbbképzési program alapítója, Zánki-Tóth Enikő gyöngyfűző népi iparművész a vizsganap koordinátoraként vett részt a záró értékelésen az FMH szervezője mellett. A sárközi népiékszer-készítő tanfolyam oktatója és alapítója, Nagy Gyöngyi Király Zsiga-díjas gyöngyfűző népi iparművész ismertette a vizsgarendet: a tanfolyam résztvevői írásbeli tesztet töltöttek ki, majd a gyakorlati munkákat értékelte Nagy Gyöngyi.
A tanfolyam során készített sárközi ékszereket a vizsganapon Decsi-Kiss Mária, Népművészet Mestere-díjas gyöngyfűző népi iparművész és Kiss Gabriella, Népművészet Ifjú Mestere-díjas gyöngyfűző népi iparművész is értékelte. Az elméleti és gyakorlati vizsgarészek eredményeinek összesítése után a gyöngyfűzők a program elvégzését igazoló tanúsítvány vettek át, majd kötetlen vélemény- és tapasztalatcsere zajlott. 

A tanfolyam résztvevői névtelenül töltöttek ki elégedettségmérő kérdőívet a továbbképzési program tapasztalatairól. Az elégedettségi kérdőívek eredményeinek összesítését ITT olvashatja el.


____________________________________________________________________________________________________________

A továbbképzési program címe: Gyöngyviselet Sárköz népművészetében –
Népiékszer-készítő tanfolyam kezdőknek

A továbbképzési program nyilvántartásba vételi száma: 7887/2019/KOZMUVFO
Területi Művelődési Intézmények Egyesülete / Nyilvántartási száma: 02-02-0000574
Oktató neve: Nagy Gyöngyi Király-Zsiga díjas gyöngyfűző népi iparművész
Időpont, helyszín: 2019. 09. 18. – 2019. 12. 11., 60 óra / TEMI Fővárosi Művelődési Háza 


Kiegészítő információk