Az FMH Illés Klubja bemutatja:

"Hej barátom" címmel Szörényi Levente és a Vujicsics együttes adnak lemezbemutató koncertet 2020. február 8-án 19.00 órától.

Előtte az igazi ráhangolódásról az A.B.S.Z. együttes és Csibi gondoskodik. Az esten fellép még  A Verses lány és Csapata is.

A koncertre már hetekkel ezelőtt minden hely előzetes jelentkezéssel elkelt, a várólistáról információ a +36 30 6813437-es telefonszámon kapható!

Arra szeretnénk kérni Önöket, hogy akik REGISZTRÁLTAK, kb. 18:15 körül érkezzenek meg, mert a LELÁTÓN AZ ÜLŐHELYEKET majd ÉRKEZÉSI SORRENDBEN lehet elfoglalni!
A VÁRÓLISTÁN lévők legkésőbb 19:00 órára érkezzenek, mert csak ezután tudunk Nekik belépési lehetőséget biztosítani.

Az est az Illés Kluboschosok Baráti Körének társ szervezésében jött létre.

Belépőjegy: 2.000,- Ft/fő

A Vujicsics Együttes 45 évvel ezelőtt – a magyarországi táncház-népzenei mozgalom kezdetén – alakult. Az együttes célja − a Budapest-környéki települések szerb közösségeiben megőrzött tradicionális népzene ápolása, valamint a népzenei gyűjtés mellett − a kárpát-medencei népzene és népi kultúra hagyománykincsének széles körű megismertetése, oktatása. 

 Az együttes névválasztása is mutatja: munkásságukkal a tragikus körülmények között elhunyt kiváló zeneszerző és népzenekutató, Vujicsics Tihamér szellemi hagyatékát szeretnék megőrizni és továbbvinni. Az együttes zenéjét a népi hagyományok iránti tisztelet inspirálja. Arra törekszik, hogy a sokszínű délszláv dallamkincset autentikus formában, tradicionális hangszerekkel és magas szintű zenei-hangszeres felkészültséggel mutassa be. Az Európát, Ausztráliát és a Közel-Kelet országait bejárt együttes előadásait Bartók Béla és Vujicsics Tihamér által gyűjtött dallamok teszik izgalmassá.

 „Vannak rég várt, elkerülhetetlen találkozások. Mi ifjú korunktól ezt éreztük az Illés együttes jó néhány - nemcsak népzenei, de egyenesen - „szerbes-horvátos” karakterű száma hallatán. Valamikor a motivika, a harmonizáció, a hangsor, valamikor a zárlat tette félreismerhetetlenné számunkra: ezek a dallamok tamburák, harmonikák, hegedűk, frulicák, gajdék után kiáltanak. Eltelt közel négy évtized, amikor egy-egy közelmúltban adódott közös fellépés során derült ki, hogy Szörényi Levente és a Vujicsics kapcsolatának új dimenziói nyíltak.” nyilatkozták pár éve egy hasonló koncert előtt.

További információ: Szűcs Ferenc szakmai igazgató

Tervezett későbbi klubnapok:

2020. május 9.: Fellép a Miskolci Illés Emlékzenekar

2020. október 3.: Fellépők szervezés alatt

2020. december 12.: Fellépők szervezés alatt

A koncert támogatója a Nemzeti Kulturáls Alap Hangfoglaló Programja.

  nkahangf logo

 

 

Kiegészítő információk