Foltvarró Klub

A patchwork könnyen elsajátítható kézműves technika – egyedi lakástextíliákat, öltözékkiegészítőket, játékokat, különleges ajándéktárgyakat készíthetnek a résztvevők. Kezdő és haladó érdeklődőket egyaránt szeretettel fogadunk!

Őszi kezdő időpont: szeptember 29., csütörtökönként 17:0020:00

Foglalkozásvezető: Nyiredy Judit textiltervező iparművész

Részvételi díj: 3 000 Ft (1 alkalom/3 óra)

Érdeklődés és jelentkezés: Nyiredy Judit
Tel.: +36 (30) 2900-941
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 
2022. szeptember 29-én, csütörtökön 5-től 8-ig lesz az évad első foltvarró foglalkozása az FMH-ban!

Kezdőknek a szokásos "varrócuccokon" kívül pamut anyagot kell hozni kb. 30 x 30 cm-s méretben és 3 féle (világos, sötét és közepes tónus) színárnyalatban. A színek, minták harmonizáljanak egymással!
Valamint vékony kartonlapokat sablonokhoz.
Kétféle technikát tanulunk (jojó varrás és angol technika), valamint a foltvarrás történetével ismerkedünk.

A kezdővel párhuzamosan zajló haladó foglalkozáson egy textildobozt készítünk orsótartó dobozok (4 db) tárolására.
Ehhez 37 cm x 46 cm-es darabok kellenek a külső és a belső anyagból, valamint a flízből. 35 cm-es cipzárra lesz még szükségünk, valamint egy 3,5 cm széles, 112 cm hosszú (lehet több darabból is!) egyenes pántra a szélek eldolgozásához. A füléhez 20 cm x 7 cm-es darab kell a külső anyagból.

Mindenkit sok szeretettel várok!
Nyiredy Judit

 
_____________________________________________________________________________
 
Most csütörtökön, május 5-én a Fővárosi Művelődési Házban az általam „Retró táskának” nevezett varróeszköztartót készítjük. Egy „talált tárgy” (valószínűleg cipőtartó) nyomán készült, hihetetlenül sok mindent (köztük tasakokat, ollót, vonalzót, stb.) elnyel. Külső anyag (vastag/bútor vászon), bélés, szükség szerint flíz vagy táskamerevítő kell hozzá (kb. 50 cm x 55 cm), 35 cm-es cipzár, és 250 cm hosszú ferdepánt. Kedves tanítványaim munkáit is megmutatom, látható, milyen különböző hangulatú tárgyak készültek! A szellemes megoldású japán csavart ajándékdobozt is folytatjuk ill. befejezzük, a résztvevők igénye szerint. A foglalkozás du.5-től és 8 óráig tart. További információkért hívja a 30/2900941-es telefonszámot! Mindenkit szeretettel várok!
Nyiredy Judit
 
 
_____________________________________________________________________________

2022. április 21-én, csütörtökön az FMH-ban 17.00 és 20.00 óra között egy ötletes japán ajándékdobozt készítünk! Hatszögletű csavart doboz - bonbonok vagy apróságok tárolására. Kartontechnikával készül, kézi varrással, annak ajánlom, aki szeret kézzel varrni, és nem sajnálja rá az időt sem! 7 féle mintás és 1 egyszínű anyag kell hozzá és kartonpapír a sablonoknak.

(Ha valaki az alsó csíkokat 2 féléből varrná, akkor 4 féle mintásból is megúszhatja! Ezen kívül ragasztós flíz és egy merev anyag is szükséges az alsó és felső kis téglalapok megvarrásához.)
 
japan doboz foltvarro 220303  japan doboz2 220303  
 
japan doboz4 220303
 
___________________________________________________________________________________________________________________________

Március 10-én, csütörtökön délután 5-től 8-ig egy egyszerű, ún. "forgatható blokkot" varrunk. Küldöm a képét és a variációk fotóját is. Az enyém időközben elkészült, párnahuzat lesz belőle a tűzés és a hátlap szabása-varrása után. 5 féle anyag kell csak hozzá, és a szokásos varróeszközök.
 
     forgathato2.jpg
 
 forgathato1.jpg
 
  
      
 
_________________________________________________________________
 
Február 24-én, csütörtökön újra tűpárnát és tartót, tokot készítünk:
1.) Tűpárna ún. "kétlapos katedrális ablakból". Ehhez 2 db 20x20 cm-es négyzet kell egyszínű karton anyagból, valamint 2 db. kb. 6x6 cm-es négyzet hozzá illő színes, apró mintás anyagból. Töméshez való flízt én adok hozzá.
2.) Az általam "egyszerű tasak"-nak nevezett tokhoz csak két egyforma méretű téglalapot kell kiszabni textilből: az egyik a külseje, a másik a bélés. Mérete igény szerint változhat: papírzsebkendő - tartóhoz 15 x 20 cm, mobiltokhoz 10,5 x 38,5 cm az ajánlott méret.
 
foltvarro tuparna 2202217         tok 220224
 
 
 
 
Február 17-én, csütörtökön 5-től 8-ig a következő tárgyakat fogjuk készíteni:
1.) Ismét az ún. "karikás szatyrot", amihez 160 cm hosszú és 50 cm széles anyag, valamint 2 db függönykarika kell.
2.) Tűpárna ún. "kétlapos katedrális ablakból". Ehhez 2 db 20x20 cm-es négyzet kell egyszínű karton anyagból, valamint 2 db. kb. 6x6 cm-es négyzet hozzá illő színes, apró mintás anyagból. Töméshez való flízt én adok hozzá.
Mindenkit sok szeretettel várok!
 
Nyiredy Judit textiltervező iparművész / foglalkozásvezető
 
foltvarro karikas taska        foltvarro tuparna 2202217
 
_______________________________________________________________________________________________
 
2022. február 10-én, csütörtökön délután 5-től 8-ig ezt a dobozt fogjuk készíteni az FMH-ban! (1119 Budapest, Fehérvári út 47.)
A design Urbánfy Terié. Lehet a papírra-varrás technikájával varrott krókusszal díszíteni a tetejét, mint én, de kerülhet oda más is, mint az egyik tanítványom által készített tárgyon.
Kartonpapírt és flízt, valamint Palmatex ragasztót én viszek, csak az anyagokról kell gondoskodni! Sniccert és fémvonalzót sem árt hozni!
A külsejéhez és a béléséhez is elég 30 cm pamut anyag 140 cm szélesből. A tetején a krókuszhoz 4 féle anyag kell + 1 a kiegészítő háromszögekhez, vagy más varrott blokk, ill. nyomott anyagból valami figurális motívum díszítheti.
Nyiredy Judit textiltervező iparművész / foglalkozásvezető
foltvarro doboz 220210

_____________________________

2022. február 3-án csütörtökön du. 5 és 8 között a múlt héten elkezdett, textillel bevont varródobozt fogjuk ismét készíteni, illetve befejezni a Fővárosi Művelődési Házban.
Kezdők is csatlakozhatnak!
Ehhez kapcsolódó feladat a textilkép keretezése, melegen ajánlom gyakorló anyukáknak és nagymamáknak!
Figurális anyag kell hozzá, apró mintás anyag a keret készítéséhez és a hátlaphoz valamint 3 cm széles csíkok egy hozzáillő, egyszínű anyagból. Lásd a képeket!
Aki tud, hozzon Pálmatex ragasztót, de vastag karton, flíz és technokol a művházban is van.
Mindenkit sok szeretettel várok!
(Részletekről a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet érdeklődni.)
Nyiredy Judit

_____________________________

A csütörtöki Foltvarró Klubban, 2021. október 7-én tűpárnát és textildobozt készíthettek - várjuk a foltvarrás (patchwork) iránt érdeklődőket!
A kezdők négyzetes blokkokat készítettek (lyuk a csűr falán, csokornyakkendő) Nyiredy Judit foglalkozásvezető segítségével.

  orsotarto2     foltvarro 210930

 _____________________________________________________________________

A 2021. szeptember 23-ai Foltvarró Klubban résztvevők tűpárnát készítettek el Nyiredy Judit textiltervező iparművésszel.  A többféle tűpárna közt - kalap- és virág alakú, ujjra húzható - mindenki talált olyat, amit még nem készített, vagy akár ismételten szívesen varrt.

Hozzávalók a tűpárna elkészítéséhez:

- két különböző színű karton anyag
- kb. 1-1,5 méter szaténszalag, 6 mm széles - színben az anyaghoz illő (a kalaphoz és akasztóhoz)
- ceruza és kartonpapír a sablonhoz
- tű, cérna, olló

Kezdők és haladók egyaránt jelentkezhetnek!

Időpont: csütörtökönként 17:00-20:00

Részvételi díj:
bérlet: 12 000 Ft/5 alkalom/15 óra
alkalmi jegy: 2700 Ft/1 alkalom/3 óra

Érdeklődés és jelentkezés: Nyiredy Judit
Tel.: +36 (30) 2900-941
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tuparna1  tuparna3  tuparna2  tuparna5    tuparna4


         

 

 









 

Kiegészítő információk