Az EMMI kultúráért felelős államtitkársága a veszélyhelyzet kihirdetése óta dolgozik a kulturális életet érő károk felmérésén és enyhítésén. Ennek eredményeképpen 1 milliárd forintot sikerült átcsoportosítani a független művészek megsegítésére, melyet „Köszönjük, Magyarország!” programnéven, pályázat útján oszt szét a bevétel nélkül maradt előadóknak.

A jelentkezés határideje: 2020. május 18., éjfél.

A támogatást nem „segélyként”, hanem későbbi feladatvállalás ellenében ítélik meg a pályázóknak. A felhívás azt kívánja erősíteni, hogy a kulturális dolgozók munkája létfontosságú és rendkívül hasznos. Ráadásul a kulturális élet vérkeringésének újbóli megindítása olajozottabb lehet az aktív, munkában tartott művészekkel.

Részletek a cikkben:

Kedves Látogatóink!

A járványügyi veszélyhelyzet miatt, mindannyiunk egészségének védelme érdekében, a 46/2020. (III. 16.) Kormányrendelettel, valamint a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata és a Budapest Főváros Önkormányzata által meghozott intézkedésekkel összhangban 2020. március 16-tól a TEMI Fővárosi Művelődési Háza határozatlan ideig ZÁRVA TART.

Kedves Vendégeink! Bármilyen további központi / helyi korlátozó vagy tiltó intézkedésig az FMH-ban valamennyi előre meghirdetett 100 főnél kisebb látogatottságú programunk megtartásra kerül. Az ezt meghaladó látogatószámú programok - lehetőség szerint - egy későbbi időpontban kerülnek megrendezésre. A koronavírussal kapcsolatban művelődési központunk vezetése folyamatosan tájékozódik és követi a kormányzati intézkedéseket. Kérjük Önöket, hogy felelősséggel és másokra való belátással csak saját felelősségre látogassák intézményünket. Együttműködésüket és megértésüket megköszönve: az FMH dolgozói

Kedves Táncházlátogatók!

Tekintettel a 2020. március 11-i kormányrendeletre - a vendégeink egészségének megóvása és a vírusterjedési kockázatok csökkentésének érdekében a szombati moldvai táncházakat és a keddi Muzsikás gyerektáncházakat a későbbi enyhítő kormányzati intézkedésekig szüneteltetjük.

Szíves elnézésüket és megértésüket kérjük! Vigyázzunk egymásra, óvjuk az időseket és a gyerekeket!

Szűcs Ferenc TEMI FMH szakmai igazgató, Hamar Dániel (Muzsikás Együttes) és Benkő András (Sültü Zenekar)

Kedves Látogatóink!

A koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel intézményünk nyitvatartását 2020. március 16-tól ideiglenesen a még nem szünetelő programjainkhoz igazítjuk és csak azok idejére nyitunk ki.
Munkatársaink hétköznap 8.00-17.00 között telefonon állnak rendelkezésre minden esetleges programjainkkal kapcsolatosan felmerülő kérdésben.
Működő klubjainkról és megtartásra kerülő programjainkról Facebook-oldalunkon és honlapunkon tájékozódhatnak.
Megértésüket előre is köszönjük!

Kiegészítő információk