Az EMMI kultúráért felelős államtitkársága a veszélyhelyzet kihirdetése óta dolgozik a kulturális életet érő károk felmérésén és enyhítésén. Ennek eredményeképpen 1 milliárd forintot sikerült átcsoportosítani a független művészek megsegítésére, melyet „Köszönjük, Magyarország!” programnéven, pályázat útján oszt szét a bevétel nélkül maradt előadóknak.

A jelentkezés határideje: 2020. május 18., éjfél.

A támogatást nem „segélyként”, hanem későbbi feladatvállalás ellenében ítélik meg a pályázóknak. A felhívás azt kívánja erősíteni, hogy a kulturális dolgozók munkája létfontosságú és rendkívül hasznos. Ráadásul a kulturális élet vérkeringésének újbóli megindítása olajozottabb lehet az aktív, munkában tartott művészekkel.

Részletek a cikkben:

 

Ezúton is értesítjük erről a fontos lehetőségről és biztatjuk az előadó-művészeket a programban való részvételre, a pályázásra, amelyet a művészek az alábbi fórumokon tehetnek meg:

 

Nemzeti Színház – Független színészek, színházi dolgozók, bábszínészek támogatása

 

Hagyományok Háza - Népzenei, néptánc, cigányzenei művészek támogatása

 

Nemzeti Táncszínház - Kortárs tánc művészek támogatása

 

Nemzeti Artista- Előadó- és Cirkuszművészeti Központ - Artisták, cirkuszi dolgozók támogatása

 

Petőfi Irodalmi Múzeum – Könnyűzenei alkotók, írók, költők, dramaturgok és zeneszerzők támogatása

 

Filharmónia Magyarország Kft. – Komolyzenei művészek támogatása

 

BMC Budapest Music Center – Fiatal Jazz művészek támogatása

 

Az érintett művészek támogatási igényeiket a fenti intézményekhez nyújthatják be, azok weboldalán találják meg a pályázati kiírásokat, melyeket az intézmények saját hatáskörben bírálnak el.

 

A jelentkezés határideje: 2020. május 18., éjfél.

 

Befogadóként az ország összes kulturális, közgyűjteményi és oktatási intézménye (vallási és magán is), valamint önkormányzata válogathat majd az OSZMI honlapján a későbbiek során nyilvánosságra hozott előadó-művészeti listából, és felkérheti őket szereplésre rendezvényeiken, eseményeiken.